• 031/3888-034
  • Понедељак-петак: 7 часова - 14 часова

Дечија недеља-старији разреди

ДЕЧИЈА НЕДЕЉА

Током протекле седмице у нашој школи обележена је Дечија недеља под слоганом ,,Велико срце деце Србије“.
-У понедељак 2. октобра смо свечано започели Дечију недељу песмом ,,Другарство“, коју су извели ученици 2. и 3. разреда, након чега су отворене изложбе фотографија ,,Мост разумевања“ и ликовних радова ,,Моја бака, мој дека- мој узор“. Наш гост је била Миленка Стаменовић, учитељица у пензији, која је одржала час домаћинства ученицима 5. разреда.
– У уторак 3. октобра током великог одмора ученици су у школској библиотеци разменили своје омиљене књиге са својим вршњацима. Акција размене књига одржана је и у ИО Маковиште. За ученике старијих разреда одржан је турнир у одбојци.
– Среду су улепшали ученици млађих разреда разнобојним кредама којима су шарали асфалт у близини школе и на спортским теренима издвојених одељења. Школски педагог Слободан Савић одржао је радионицу ,,Шта чини добро здравље“ у одељењу 8. разреда.
– У четвртак 5. октобра одржан је турнир у кошарци за ученике старијих разреда. Ученици првог разреда посетили су кабинет председника Општине Косјерић, а затим Народну библиотеку ,,Сретен Марић“ у Косјерићу, где су им подељене бесплатне чланске карте.
– У петак 6. октобра ученицима првог разреда традиционално су подељене добродошлице и беџеви, а после часова је одржана ,,Шеширијада“ за ученике млађих разреда и њихове другаре из вртића. Школски педагог Миленка Матић одржала је радионицу,,Безбедно понашање на интернету“ ученицима 5. разреда. Одржани су турнири у малом фудбалу и стоном тенису за ученике старијих разреда.
-Чланови драмско-рецитаторске секције су током ове недеље одржали радионице ,,Изградња куле“, ,,Како скривам емоције“, ,,Игром до себе“, ,,Компоненте понашања“ и ,,Зашто неће са мном да се друже?“ у матичној школи и издвојеним одељењима.