• 031/3888-034
  • Понедељак-петак: 7 часова - 14 часова

За ђаке

Ученици Основне школе „Јордан Ђукановић“ су креативна, одговорна, племенита, пожртвована, ведра, васпитана и дружељубива деца. Они с љубављу и поносом представљају нашу школу. Радо се укључују у све школске наставне и ваннаставне активности.

Према својим интересовањима опредељују се за одређене секције и изборне предмете (информатика и рачунарство; цртање, сликање, вајање; домаћинство; веронаука и грађанско васпитање). Школа се труди да понудом ваннаставних активности, а у складу са својим могућностима, задовољи потребе и жеље већине ученика.
Ученици се радо одазивају прикупљању материјалне или хуманитарне помоћи за своје другове којима је та помоћ потребна.
Многи ученици се радо укључују у обележавање светских дана, као што су: Дан борбе против сиде, Дан заљубљених, Дан жена итд, затим у активности поводом обележавања Дечје недеље, Дана школе, Школске славе Свети Сава.
Сви запослени су спремни да саслушају и уваже дечје идеје и помогну да се оне, уколико је то могуће, реализују . Њихово задовољство и успеси нас мотивишу да се што више трудимо да им обезбедимо још боље услове за раст, учење и развој али и активности којима ће побољшати своје међудругарске односе, развити такмичарски дух, толеранцију и пријатељство.