• 031/3888-034
  • Понедељак-петак: 7 часова - 14 часова

Упис у средње школе

Инструкције за дигиталну пријаву за завршни испит 

Сви ученици који завршавају осми разред у школској 2023/2024.  години полажу завршни испит,  за који је потребно извршити пријаву.  Пријаву ученика за завршни испит врше родитељи,  односно други законски заступници, у периоду од 1.12.2023. до 29.12.2023. године преко портала Моја средња школа,  који се налази на интернет адреси: mojasrednjaskola.gov.rs

Моја средња школа је специјализовани портал посвећен завршном испиту, пријемном испиту, као и упису ученика у средњу школу,  чији је оснивач Република Србија,  аутономна покрајина или јединица локалне самоуправе. У овој фази коришћења портала, пријаву за завршни испит могуће је урадити искључиво корисничким именом и лозинком коју користите за пријаву на портал есДневник.

Свa информације за коришћење портала и реализацију активности, као и пратећи материјал (обрасце, упутства) можете пронаћи на порталу, у делу „Подршка“.

У делу „Подршка“ се налазе информације које су вам неопходне за пријаву (логовање) на портал, као и информације за поступак пријаве ученика за завршни испит.  У наредним фазама реализације активности,  у упутствима ће се налазити информације које се односе на реализацију завршног испита и уписа ученика у средње школе.

Пријаву за завршни испит, осим преко портала Моја средња школа, можете урадити и непосредно у школи, попуњавањем одговарајућег обрасца.


 1.Календар активности